Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 vastag szelet malachús, 2 dl tejföl, 2 ek mustár, 1 citrom, 2 ek szárított tárkony, 1 dl fanyar fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 4 adag párolt rizs, só, bors, zsír, finomliszt |
A 3-4 cm vastag szeleteket megmosom, a bőrös oldalát beirdalom és jól megborsozom, mindenütt megsózom, és bő, forró zsírban fölteszem, megpirítom. Adok hozzá egy jókora gerezd egészen apróra vágott fokhagymát is. Közben a citromot megmosom, héját lereszelem, levét kinyomom, és összekeverem a borral, mustárral és egy evőkanál tárkonnyal. Mikor a húsok szép pirosra sültek, aláöntöm ezt a keveréket, és kislángon, fedő alatt puhára párolom. Amíg a husi puhul, elkészítem a párolt rizst Amíg a rizs pihen, puhul, a hús is elkészül. Közben a tejfölben elkeverek egy csipet sót és egy-két kávéskanál finomlisztet. Ha már puha a husi, kiveszem, félreteszem, a szaftjába belekeverem a tejfölt, beleszórom a citromhéjat és hozzáadok még egy kanál tárkonyt is. Ha kezd sűrűsödni, kész is, már csak meg kell kóstolni és ízesíteni, ha szükséges. A rizs tetejére teszem a húst, és félig leöntöm a szósszal, így tálalom, nyáron fejessalátával, télen céklasalátával. Akinek a rizs nem felel meg, főzhet helyette kölest vagy gerslit. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|