recept: Sült malac tárkonyos mártással, Kifőzde
Sült malac tárkonyos mártással
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag szelet malachús,
2 dl tejföl,
2 ek mustár,
1 citrom,
2 ek szárított tárkony,
1 dl fanyar fehérbor,
1 gerezd fokhagyma,
4 adag párolt rizs,
só, bors, zsír, finomliszt




A 3-4 cm vastag szeleteket megmosom, a bőrös oldalát beirdalom és jól megborsozom, mindenütt megsózom, és bő, forró zsírban fölteszem, megpirítom. Adok hozzá egy jókora gerezd egészen apróra vágott fokhagymát is.
Közben a citromot megmosom, héját lereszelem, levét kinyomom, és összekeverem a borral, mustárral és egy evőkanál tárkonnyal. Mikor a húsok szép pirosra sültek, aláöntöm ezt a keveréket, és kislángon, fedő alatt puhára párolom.
Amíg a husi puhul, elkészítem a párolt rizst Amíg a rizs pihen, puhul, a hús is elkészül. Közben a tejfölben elkeverek egy csipet sót és egy-két kávéskanál finomlisztet. Ha már puha a husi, kiveszem, félreteszem, a szaftjába belekeverem a tejfölt, beleszórom a citromhéjat és hozzáadok még egy kanál tárkonyt is. Ha kezd sűrűsödni, kész is, már csak meg kell kóstolni és ízesíteni, ha szükséges.
A rizs tetejére teszem a húst, és félig leöntöm a szósszal, így tálalom, nyáron fejessalátával, télen céklasalátával.
Akinek a rizs nem felel meg, főzhet helyette kölest vagy gerslit.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tárkonyos pulykacomb
 mangalicás kéjélmény á la Oszi bácsi
 csülök pékné módra
 dorozsmai bicskás pecsenye

Forrás: Vavrekék nyárson félig sütött malacát átalakítottam kicsit...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.05.22. Utoljára frissítve: 2012.05.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 20 órája (2024-05-02 13:48:13 - 1.27)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez